top of page

Veelgestelde vragen

Ons terrein is volledig bestraat met klinkers. Hier kan een rolstoel overheen. Wij hebben één natuurpad gemaakt met stapstenen in het gras, deze is slecht begaanbaar met de rolstoel.
De deur van onze binnenruimte is 85 cm breed, met rolstoelen die kleiner zijn is de binnenruimte toegankelijk. Er is een schans aanwezig om over de drempel heen te kunnen. De binnenruimte geeft ook toegang tot de WC. Deze is vooralsnog niet anders te bereiken. We willen heel graag welkom zijn voor iedereen. Helaas hebben we wel nog wat materiele beperkingen hierin. In geval van twijfel, neem dan zeker contact op want we denken graag in oplossingen. 

Zijn er toiletten aanwezig?

Op ons park zijn er toiletten aanwezig. Wij hebben één genderneutraal toilet, bereikbaar vanuit de binnenruimte.

Zijn er toiletten voor minder valide mensen?

Wij hebben geen speciale toiletten voor minder valide mensen. De afmetingen van de deur van ons toilet is 72 cm. Het toilet zelf is 1m x 1,26m.

Is het nodig om te reserveren?

Reserveren is niet nodig bij ons park. Kom je met een grotere groep of heb je speciale vragen/wensen, dan is contact opnemen altijd wel heel handig.

Zijn honden toegestaan op de Animal Farm?

Op ons park zijn geen honden toegestaan. Dit heeft twee belangrijke redenen. Als eerste kunnen onze dieren schrikken van honden of op een andere manier stress ervaren van de aanwezigheid van honden. Wij hebben veel kleinere diersoorten die honden zien als roofdier en veel stress kunnen ervaren van het zien, ruiken en horen van een hond. Als tweede reden is er een kans op ziekteoverdracht bij een aantal van onze dieren. Honden kunnen drager zijn van bepaalde ziekte waar onze dieren erg ziek van kunnen worden. Andersom geldt dit ook zo, onze dieren kunnen drager zijn van ziektes waar honden erg ziek van kunnen. Of de dieren gevaccineerd zijn maakt hierin niet echt uit. Kun je ons alleen bezoeken met een hulphond of blindegeleiden hond? Neem dan even contact op en bedenken we samen een manier om uw bezoek wel mogelijk te maken. 

Mogen er dieren gevoerd worden?

Nee! Al onze dieren volgen een strikt dieet, het bijvoeren van onze dieren kan hele nare gevolgen hebben voor de gezondheid van de dieren. Ze kunnen overgewicht krijgen of zelfs heel ziek worden. Daarnaast kunnen dieren bij een onkundige aanpak flink bijten of andere schade aan u aanrichten. Ook de planten op ons terrein mogen niet geplukt worden en opgevoerd worden. Wij hebben een aantal hele mooie planten op ons terrein staan, deze kunnen echter wel heel erg giftig zijn voor dieren. Dit zijn overigens vaak hele gewone planten die in elke voortuin staan.

Zijn er parkeerplaatsen aanwezig?

Ons park heeft geen eigen parkeerplaatsen. Het park is gelegen naast een woonwijk waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Er is hierdoor dus ook geen garantie voor een parkeerplaats. Houd u wel rekening met onze buurtgenoten.

Is jullie geitenweide nog toegankelijk voor bezoekers?

Voor de corona-periode hebben mensen altijd bij onze geiten naar binnen gemogen. Tijdens Corona hebben wij de geitenweide af moeten sluiten. Tijdens deze periode hebben wij ondervonden dat onze geiten het veel meer naar hun zin hebben als er geen bezoekers bij ze kunnen komen. Daarom hebben we besloten om de geitenweide niet meer open te stellen voor bezoekers. Aan het hek mogen ze nog steeds geaaid worden. Op deze manier kunnen onze geiten zelf aangeven wanneer ze geaaid willen worden en wanneer ze dat niet willen. Let op wel altijd je handen te wassen na het aaien en pas op voor je eigen veiligheid. De geitenzijn altijd heel lief maar 80 kilo enthousiasmse kan echt zeer doen, zeker bij kleine kinderen. 

Is er interactie mogelijk tussen mens en dier?

Er is geen interactie mogelijk met onze dieren, behalve door naar ze te kijken. Wij proberen zoveel mogelijk natuurlijk gedrag te stimuleren bij onze dieren. Dit lukt niet op het moment dat er constant bezoekers bij kunnen komen. Dit past niet bij onze moderne kijk op dierenwelzijn. Dieren hebben zelf ook rechten en zijn niet alleen vermaak voor mensen.

Jullie hebben een krokodil op jullie park zitten, zit dit dier niet te klein bij jullie?

Om deze vraag goed te beantwoorden beginnen we even bij het begin. Onze krokodil heet Wilma, dit is een breedvoorhoofdkrokodil die uit westelijk Afrika komt. Ze is letterlijk in het wild gevangen begin 1970. Dat zou nu gelukkkig absoluut niet meer mogen. Dit dier zit dus al ruim 50 jaar bij ons op de Animal Farm. In het verleden was de juiste kennis er niet om dit soort dieren echt goed te verzorgen. Onze krokodil heeft in het verleden altijd onjuiste voeding gehad en nooit de juiste warmtelampen gehad, die wel noodzakelijk zijn. Aangezien ze dit in het verleden niet heeft gehad heeft onze krokodil een vorm van rachitis gekregen, dit is een afwijking die de groei van het dier heeft aangetast. Als je goed naar onze krokodil kijkt dan heeft ze ook kromme poten en een kromme bek. Tegenwoordig is er veel meer kennis over het houden en verzorgen van dit soort exotische dieren, daardoor heeft ze nu wel de juiste lampen en krijgt ze de juiste voeding. Voor zover als we weten heeft ze geen last van haar aandoening. We kunnen haar ook niet genezen, we kunnen alleen maar voorkomen dat het erger wordt.
In het wild zijn krokodillen erg territoriaal, ze hebben echt een eigen gebied dat ze bewaken en beschermen. Voor breedvoorhoofdkrokodillen is dit gebied niet heel erg groot. Voor een dier met rachitis is het zelfs heel erg frustrerend als dit gebied veel groter zou zijn. Ze moet dit namelijk wel kunnen bewaken en beschermen. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om haar verblijf niet te vergroten of grootschalig aan te passen. En vriendje erbij plaatsen is dus geen uitkomst maar een groot gevaar. Wel hebben we het eens stukje donkerder gemaakt en sticker op de ramen geplaatst voor meer rust. Wij hebben ons door ervaren reptielenverzorgers laten vertellen dat dit verblijf goed geschikt is voor Wilma. Mochten we ooit tot een ander inzicht komen, zullen we het onmiddellijk aanpassen. Net zoals bij al onze dieren willen we het beste voor Wilma bereiken.  

Jullie hebben een groene leguaan, maar deze is helemaal niet groen. Hoe komt dat?

Dat klopt inderdaad, toch is dit dier nog steeds een groene leguaan. Groene leguaan is namelijk een soortnaam, binnen de soort zitten enorm veel ondersoorten, zo is de rode variant ook één van de soorten die hieronder valt.
Is uw vraag niet beantwoord hierboven? Vraag het een van onze medewerkers!

Is het terrein rolstoeltoegankelijk?

Wij proberen jullie bezoek altijd zo fijn, leerzaam en makkelijk mogelijk te maken. Toch krijgen wij nog steeds vragen over de toegankelijkheid, voorzieningen, dieren en nog vele andere zaken. Hieronder zetten wij de veelgestelde vragen voor u op een rij om u nog beter voor te bereiden op uw bezoek aan dierentuin Animal Farm.
bottom of page